Ruladă din muşchiuleţ de porc

de diaconta in Porc, 18 Apr 2015 | 6013 vizualizari

 

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare.
Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură.
Chiar dacă arată atât de bine,se pregăteşte foarte uşor.
Eu am avut un muşchiuleţ de porc destul de mare,dar foarte fraged.
Să aveţi parte de Sărbători cu bucurie şi pace în suflete!

 

INGREDIENTE

  • 1 muşchiuleţ de porc (cam 800 g a avut cel folosit de mine)
  • 200 g carne de porc tocata
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 7 oua prepeliţă
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • Patrunjel si marar verde
  • 4 fire ceapa verde
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de chilli
  • Pudra de rozmarin
  • Usturoi granulat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din muşchiuleţ de porc:

Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta.

Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început facând o crestatura pe lungimea muschiuletului, apoi m-am dus cu taietura circular, astfel încât sa nu ramâna felia de carne foarte groasa dar nici sa n-o strapungem.

Daca torusi se întâmpla sa strapungem carnea, nu este nici o tragedie.

Am acoperit carnea cu o folie si am batut cu ciocanul pentru snitele, astfel încât sa întind cât mai mult felia de carne.

Am condimentat bine carnea, am rulat si am lasat-o la frigider o ora.

Intre timp am tocat si condimentat carnea pentru umplut, am fiert si curatat ouale de prepeliţă,am taiat  ciupercile dar nu foarte marunt.

Am taiat ceapa verde si am calit-o în putin ulei împreuna cu ciupercile.

Am luat de pe foc, am adaugat carnea tocata, ouale batute, cascavalul razuit si verdeata.

Am scos carnea, am desfacut-o, am pus deasupra umplutura,ouale de prepeliţă, am rulat, am fixat-o cu 3 betisoare de frigarui si am pus-o în tava în care am pus putin ulei si apa.

Am pus la cuptor si am lasat pâna când carnea s-a rumenit  si a fost suficient de „patrunsa”.

Timpul de coacere depinde de marimea bucatii de carne si de cuptor,eu am lasat-o cam o ora si jumatate.

Se feliaza când s-a racit bine.

 

Să aveţi poftă !!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din muşchiuleţ de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

19.04.2015, 22:22

Cât de bine arată!

mihaelar63 1

21.04.2015, 22:23

Faina rulada !!! Ce minuscule sunt outele no ca nu ma abtin - Intr-un muschiulet asa mare niste oute asa mici ))

diaconta 1

21.04.2015, 22:25

Mihaela )))))) cam asa au fost

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc umpluta